Informațiile noastre cu caracter personal sunt tot mai des utilizate în spațiul digital! Implicit, a devenit tot mai important să știm să ne protejăm!

OPREȘTE-TE! REFLECTEAZĂ! CONECTEAZĂ-TE! își propune să contribuie la cultura voastră de securitate cibernetică și să vă dezvolte comptența de organizare a lumii digitale în cațiva pași simpli.

Materialele puse la dispoziție vă vor ajuta să identificați elementele vulnerabile din spațiul vostru cibernetic și modul în care puteți gestiona riscurile cibernetice.

Gândiți-vă la consecințele acțiunilor și comportamentului dumneavoastră din mediul cibernetic!

Asigurați-vă că v-ați luat măsurile de securitate necesare pentru a vă putea ține identitatea în mediul online departe de atacatori. Pentru a vă proteja identitatea în mediul online este necesar să cunoașteți cele mai noi modalități de autosecurizare în spațiul cibernetic, concomitent cu folosirea elementelor tradiționale, cum ar fi setările de securitate și confidențialitate.


Informațiile cu caracter personal sunt precum aurul. Prețuiți-le! Protejați-le!

În spațiul cibernetic, informațiile cu caracter personal sunt foarte diverse. Tot ceea ce faceți lasă o urmă in mediul online, de la simple postări pe rețele sociale sau istoricul căutărilor. Lucrurile pe care le faceți online au un efect și în lumea offline. Vă puteți crea o reputație pozitivă în lumea cibernetică prin aplicarea unui set de reguli ce vă vor ajuta să vă gestionați mai bine confidențialitatea și securitatea datelor personale.


Aveți grijă de calculatorul personal!

Aveți grijă sa păstrați toate programele, sistemul de operare și aplicațiile actualizate în permanență pentru a vă proteja împotriva pierderilor de date cauzate de infecții cu software malițios.

Utilizatorul este primul care poate observa dacă ceva este suspect și, de cele mai multe ori, singurul care poate interveni pentru a se proteja. Totodată, utilizatorul este cel care poate preveni producerea de daune sau prejudicii. Aveți grijă de dumneavoastră, de familia dumneavoastră! Asigurați-vă ca sunteți in siguranță și analizați cum acțiunile dumneavostră din spațiul online vă pot afecta siguranța personală sau a celor din familie.


Conectați-vă online si bucurați-vă de ceea ce are de oferit internetul

Conștientizați riscurile din mediul online și învățați să descoperiți potențiale probleme. Navigați cu mai multă încredere știind că ați luat măsurile de precauție potrivite pentru a vă securiza atât identitatea, cât și calculatorul.

Prin OPREȘTE-TE! REFLECTEAZĂ! CONECTEAZĂ-TE! noi vă ajutăm să conștientizați pericolul amenințarilor în spațiul cibernetic și vă punem la dispoziție o serie de măsuri de securitate ce sunt necesare pentru a fi pe deplin în siguranță în mediul online.